contador de visitas
  • Telèfon
  • 681.61.75.87
  • Contacte

Casa Museu Amatller de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch

Visita cultural fins a migdia. Dijous 10 de juny a les 9:45h, sortida des dels FGC. o directament a les 10:50h. a la Casa Amatller, Passeig de Gràcia, 41Casa-Museu-Amatller  

Antoni Amatller Costa va néixer a Barcelona el 1851, en el si d’una família de xocolaters. Va ser un representant de la burgesia il·lustrada catalana de tombants de segle, sorgida de la Renaixença i que entre altres coses va fer possible el modernisme gràcies al seu mecenatge. Es va casar amb la Càndida Cros Circuns i van tenir una filla, la Teresa Amatller Cros. El matrimoni es va separar, i tal com s’especifica en els capítols de separació, la Teresa va anar viure amb el seu pare a l’edat de 7 anys. L’Antoni Amatller no es va tornar a casar mai. La Càndida va marxar a viure a Itàlia i quan va enviduar, al 1910 es va tornar a casar. La seva filla Teresa no va perdre mai el contacte amb la seva mare.

A la Casa Museu Amatller es pot observar la transformació d’una societat tradicional basada en l’antic règim a una altra molt més oberta i dinàmica pròpia del món industrial i contemporani d’inicis del segle XX. La figura del senyor Antoni Amatller i la construcció de la seva casa modernista a l’Eixample de Barcelona són una autèntica mostra d’una època plena d’esplendor i història que marcarien un abans i un després a la ciutat de Barcelona.

Les persones que sortim des de Rubí ens trobarem a l'estació dels FGC a les 9:45 h. o si aneu pel vostre compte a les 10:50 h, a la porta de Casa Amatller, Passeig de Gràcia, 41

Es recomana portar calçat còmode, la durada de la visita es aproximadament 1h 15minuts.

L'import de l'entrada, 12€, és cobrarà des de l'Aula. El transport no està inclòs.  

Oberta a tothom amb inscripció preferent per socis/socies fins el 7 de juny. Màxim 30 persones.


Per anar a la sortida cal fer la inscripció, per mail a l'adreça inscripcions@aularubi.cat, o per wattsapp al telèfon 681617587.

Si sou socis/socies de l'Aeur també podeu fer la inscripció automàtica, a l'enllaç següent podeu veure un video amb l'operatoria a seguir.

 

 


Etiqueta:

Sortides

Conferència a càrrec de David Vila i Ros i Jessica NeuquelmanDilluns 7 de juny a les 6 de la tarda a Través de YouTube, online o diferit.


INFO

Conferència a càrrec de Joan Carbonell i ManilsDilluns 31 de maig a les 6 de la tarda a través de YouTube, online o diferit.


INFO

Conferència a càrrec de Joan Esteve i Pujol. Dilluns 26 d'abril les 6 de la tarda a través de YouTube, online o diferit.


INFO


Carrer Xile 1-3 , 08191 Rubí
tel: 681.61.75.87
email: aularubi@aularubi.catCopyright © 2021 All rights reserved.
30+ Layouts
scroll down to view all