javascript contador
  • Telèfon
  • 681.61.75.87
  • Contacte

Reial Acadèmia de Belles Arts i Llotja de Mar

Primer torn dijous 28 d'abril, visita cultural, inclou dinar.  

Segon torn dijous 12 de maig, visita cultural, inclou dinar.

Tercer torn divendresous 13 de maig, visita cultural, inclou dinar. 

Sala  

Trobada a les 10 h, al vestíbul de FFGC de Rubí. Trobada a les 11.30 h a la porta de la Llotja de Mar (Passeig d’Isabel II, 1) 

Visitarem la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts Sant Jordi i coneixerem l’edifici on s’ubica que es la Llotja de Mar, que visitarem per la tarda

Dinarem a Restaurant Olentia, Hotel Duquessa de Cardona no inclou el cafè

 Preu: 45 € socis i 54 € no socis 

Màxim 20 persones 

Inscripcions primer torn(fins al 22 d'abril).

Inscriu-te a la sortida Reial Acadèmia de Belles Arts i Llotja de Mar, primer torn 28 d'abril.

Inscripcions segon torn(fins al 6 de maig).

Inscriu-te a la sortida Reial Acadèmia de Belles Arts i Llotja de Mar, segon torn 12 de maig.

Inscripcions tercer torn(fins al 9 de maig).

 Si no sou socis, també us podeu inscriure a través de mail a inscripcions@aularubi.cat o per watts app al telèfon 681617587.

   

 

 llotja de mar  

De la mà del periodista David Revelles descobrirem la història de l’Acadèmia i la Llotja de Mar, així com alguns dels principals escenaris de la ciutat associats al seu alumne més cèlebre: Pablo Picasso. 

“Va ser a Barcelona on va començar tot... Allà és on vaig entendre fins on podia arribar”. Així s’expressava Pablo Picasso quan valorava el seu nexe artístic i sentimental amb la ciutat que descobriria a partir de la seva arribada l’any 1895. I, és clar, encara avui, les petjades de Picasso es poder resseguir a Barcelona. Amb un Km 0 d’excepció: la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts, un focus de cultura i art a Barcelona des de finals del segle XVIII.

Va ser a l’Acadèmia, ubicada al segon pis de la Llotja de Mar, un edifici gòtic en el seu origen, on el jove pintor es va formar i on va conèixer a alguns dels seus grans amics barcelonins. Vincles fraternals que van perdurar fins al final de la seva vida i que es van establir dintre de l’Acadèmia, ubicada a la Llotja de Mar, un dels monuments històrics més significatius i esplendorosos de Barcelona des del segle XIV.

Per això, la visita a la Reial Acadèmia de Belles Arts –un museu encara viu gràcies a donacions d’artistes cèlebres- ens permetrà descobrir tot el seu patrimoni artístic. Això vol dir que ens endinsarem en un espai -el mateix que va conèixer el Picasso adolescent quan hi va estar allà estudiant- amb col.leccions fascinants d’obres de l’art de primer nivell d’artistes com els escultors Damià Campany i Frederic Marès, els pintors Marià Fortuny, Antoni Caba...

Després de la visita a l’Acadèmia farem una passejada per descobrir altres espais de la ciutat associats a Picasso, autèntiques joies de la història local. Sabies, per exemple, on es trobava el prostíbul on va trobar la inspiració per pintar Les senyoretes d'Avinyó? O que al seu primer estudi al carrer de la Plata un adolescent Picasso va crear el quadre Ciència i caritat?...

Finalment, després de dinar, donarem una ullada als tresors de la Llotja de Mar, com ara el Saló de Contractacions, una joia gòtica de finals del segle XIV, els salons neoclàssics –com l’espectacular Saló Daurat- o l’obra mestre de l’escultor Damià Campeny: la Lucrècia.

 

belles arts   belle arts   llotja de mar

 

 


Etiqueta:

Sortides


Carrer Xile 1-3 , 08191 Rubí
tel: 681.61.75.87
email: aularubi@aularubi.catCopyright © 2021 All rights reserved.
30+ Layouts
scroll down to view all