javascript contador
  • Telèfon
  • 681.61.75.87
  • Contacte

La Barcelona indiana, Palau Moja

Primer torn dijous 26 de maig, visita cultural, inclou dinar.  

Segon torn dijous 16 de juny, visita cultural, inclou dinar.

Tercer torn divendres 27 de maig, visita cultural, inclou dinar.

  

Interior  

Sortida les 10,30 de l’estació dels FFCC de Rubí.Trobada a les 11.30h, al Palau Moja (portaferrissa, 1).

Farem la Ruta Indiana, Visita al Palau Moja” Opcional: A la tarda possibilitat de visitar el Museu Picasso

Dinarem al restaurant «Els 4 gats» inclou el cafè

 Preu: 40 € socis i 48 € no socis 

Màxim 15 persones 

Inscripcions primer torn(fins al 20 de maig).

Inscriu-te a la sortida La Barcelona indiana, Palau Moja, primer torn 26 de maig.

Inscripcions segon torn(fins al 10 de juny).

Inscriu-te a la sortida La Barcelona indiana, Palau Moja, segon torn 16 de juny.

Inscripcions tercer torn(fins al 23 de maig).

Inscriu-te a la sortida La Barcelona indiana, Palau Moja, tercer torn divendres 27 de maig.

 Si no sou socis, també us podeu inscriure a través de mail a inscripcions@aularubi.cat o per watts app al telèfon 681617587.

   

 

 Palau Moja  

Un viatge en el temps a mb una cloenda única: la visita al Palau Moja, residència del Marqués de Comillas i el poeta Jacint Verdaguer.

Vols fer un viatge en el temps a la Barcelona dels indians que van fer fortuna a les colònies d’ultramar? Sí la resposta és un sí aquesta és la teva ruta, una aproximació història a aquest col.lectiu d’emigrants que, des de finals del segle XVIII fins a principis del segle XX van fer fortuna per tornar a casa i deixar testimoni a la ciutat de la seva sort a edificis i carrers emblemàtics de la ciutat. És clar, no hi ha millor exemple d’exhibició de riquesa, d’ostentació i de posicionament social a la ciutat que el Palau Moja, l’edifici que originàriament van construir a la Rambla el marquès de Moja i la seva muller, M. Lluïsa de Copons, sobre el que foren la torre i les muralles de la Portaferrissa,

Per això, després de la ruta a peu per la ciutat seguint les petjades dels indians, farem una aproximació al Palau Moja, el que ens permetrà gaudir de tots els seus secrets, com ara les pintures de Francesc Pla –el Vigatà- al gran saló, i els arrambadors del vestíbul, del pintor Pere Pau Montanya. Per suposat, la visita al Palau ens aproparà als habitants més il.lustres del Palau: Antoni López i López, primer marquès de Comillas, i la seva família. No seran els únics. La visita al Palau també ens oferirà l’oportunitat de rememorar la visita d’Alfons XII, en entrar a Espanya durant la Restauració, que dormí en el Saló Blau d’aquesta casa i en fou hoste també sant Joan Bosco, l’abril de 1886.

També recordarem l’entroncament de la família López amb els Güell -foren senyors d’aquesta casa el segon comte de Güell i els seus hereus- i la presència al palau de, com no, Mossèn Jacint Verdaguer, que residí al palau dels marquesos de Comillas, propietaris de la Companyia Transatlàntica, des de l’any 1877 fins al 1893. Foren uns anys brillants i fecunds, per al poeta i escriptor, que recordarem davant la capella on hi feia una missa diària.

 

palau  moja   Palau Moja   Palau Moja

 

 


Etiqueta:

Sortides


Carrer Xile 1-3 , 08191 Rubí
tel: 681.61.75.87
email: aularubi@aularubi.catCopyright © 2021 All rights reserved.
30+ Layouts
scroll down to view all