contador de visitas
  • Telèfon
  • 681.61.75.87
  • Contacte

Seminari: Secrets de l'univers

Secrets de l’univers.

És el que volem presentar a les 3 sessions d'aquest trimestre a l'Auditori Vallhonrat.

  

 marc boqué peña  

A càrrec de Marc Boqué Peña, llicenciat en física per la UNED i doctor en filosofia per la Universitat de Saragossa.

Marc Boqué va estudiar Filosofia a la Universitat de Barcelona, Física a la UNED i es doctor en filosofia per la Universitat de Saragossa. Des de l’any 2013 és profesor col·laborador a l’Àrea d’Arts i Humanitats de la UOC, on imparteix les assignatures de Pensament filosòfic i cientific modern i contemporani, tant en el grau d’Humanitats com en el d’Antropologia i Evolució humana. Actualment, també es professor al Master Universitari de Filosofia per als reptes Contemporanis de la UOC i membre del grup d’investigació MUSSSOL. Compaginant interessos tant en l'àmbit de la filosofia com en el de la ciència, els seus treballs de recerca versen sobre autors moderns i contemporanis on s'uneixen les dues disciplines, posant especial atenció a les problemàtiques actuals que aquestes relacions puguin obrir. Pel que fa a la difusió, ha desenvolupat durant més de vint anys tasques relacionades amb l'Astronomia i la Cosmologia, impartint cursos de divulgació a centres culturals, planetaris i associacions astronòmiques.

 Al llarg de la història de l’astronomia la nostra Terra ha passat d’ocupar el centre d’un univers petit i tancat, segons pensaven les civilitzacions antigues,  a esdevenir per a nosaltres un planeta més entre els milions que segurament conté un univers immens i obert. Però és realment tan gran l’univers com pensem?. Explorarem secrets de l’univers que ens ajudaran a gaudir de la visita de 3 dies que tenim programada al Pallars Jussà on la visita estrella serà el magnífic observatori astronòmic d’Àger.

 Dies: 12 d’abril, 3  i 31 de maig.

Entrada lliure, oberta a tothom.

 

 perque la terra    

Dimecres 12 d' abril,

18 h

Auditori Vallhonrat

 

Quin lloc ocupa la Terra dins l’univers?

Quin lloc que ocupa el nostre planeta dins del cosmos? A través de un bon recull de fotografies, descobrirem com aquest s’estructura en galàxies, cúmuls i supercúmuls.... Fins a on? És finit o infinit?

 

 pols d'estrelles    

Dimecres 3 de maig.

18 h

Auditori Vallhonrat

 

Per què es diu que som pols d’estrelles?

Quina és la vida de les  estrelles? coneixerem la seva mida, com neixen a partir de nebuloses, com evolucionen i moren convertint-se en estels de neutrons  o forats negres, però també entendrem que aquesta evolució serà la que permetrà  la nostra vida com a humans.

 

 vida extraterrestre    

Dimecres 31 de maig.

18 h

Auditori Vallhonrat

 

Vida a l’univers?

L’univers és immens i només per aquesta raó té moltes possibilitats d’albergar moltes formes de vida diferents a la nostra. Però realment podem afirmar que n’hi ha? En aquesta xerrada discutirem sobre les condicions cosmològiques que ha de tenir un planeta perquè  s’hi desenvolupi la vida.  Una investigació, precisament, a la que també va dedicar la seva recerca als Estats Units en Joan Oró, del que aquest any en celebrem el centenari del seu naixement.

 

 

 


Etiqueta:

AEUR Seminaris


Carrer Xile 1-3 , 08191 Rubí
tel: 681.61.75.87
email: aularubi@aularubi.catCopyright © 2021 All rights reserved.
30+ Layouts
scroll down to view all