contador de visitas
  • Telèfon
  • 681.61.75.87
  • Contacte

"Oda a Espanya" de Joan Maragall

 

Text clau en la història catalana i espanyola del segle XX.

 

 Vicenç Villatoro  

Conferència celebrada el dilluns 25 d'octubre de 2021.  

 El ponent va ser Vicenç Villatoro i Lamolla, escriptor, periodista i polític català. Com a escriptor ha publicat especialment llibres de narrativa que han obtingut alguns dels premis més importants de la literatura catalana.

Ens va explicar la relació del llibre de Joan Maragall i l’evolució, a principis del segle passat, de la relació entre Catalunya i Espanya, tant econòmicament com socialment i políticament.

A principis del segle XX les diferències entre la idea de sociatat entre ambdues entitats va portar a l'enfortiment de la societat civil catalana mitjançant la creació d'entitats, sobretot en l'ambit cultural, que han vertebrat la societat fins els nostres dies.

Va comentar que des del seu càrrec de Director General de Promoció Cultural de la Generalidad de Cataluña, (1997-2000), va assistir a moltes celebracions del centenari d'entitats creades en aquells dies.

 

 

 

  Conferencia    Conferencia
   conferencia public assistent

 

 


Etiqueta:

Conferències

“La pobresa:  com entendre-la i com combatre-la”, a càrrec de: José Antonio Noguera, professor de Polítiques redistributives i Estats del ben estar. 


INFO

Dijous 11 de novembre, a les 19 h a la Biblioteca: Conferència conjunta amb els Amics de la UAB , “La Salut  i les trampes de gènere i pobresa”, a càrrec de: Carme Valls Llobet.


INFO

Dilluns 22 de novembre, a les 18 h. a la Biblioteca: “Com en ha afectat el Corona Virus a la Gent Gran”, a càrrec dels rubinencs: Antonia Llunell i Casanovas i Antoni Casals i Pascual


INFO


Carrer Xile 1-3 , 08191 Rubí
tel: 681.61.75.87
email: aularubi@aularubi.catCopyright © 2021 All rights reserved.
30+ Layouts
scroll down to view all