contador de visitas
  • Telèfon
  • 681.61.75.87
  • Contacte

Què és un Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM)? El cas de Rubí

Dilluns 13 de novembre a les 18 h, a la Biblioteca Martí Tauler

Amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Delegació del Vallès

  

Josep Milà

 

A carrèc de Josep Milà Albà, arquitecte per la Upc. Delegat del Vallès i membre de la junta del Col·legi d’Arquitectes dels anys 2006 a 2014. Director de l’Àrea de Serveis Territorials de l’Ajuntament de Rubí dels anys 2011 al 2020.
Ha treballat al despatx de Ricard Bofill com a cap de gestió de projectes a Espanya, participant en treballs d’urbanisme com Diagonal Mar a Barcelona o d’edificació com l’Aeroport de Barcelona, el Tnc o el Palau de Congressos de Madrid.

Com a arquitecte amb despatx propi i associat amb Josep Antoni Coderch té projectes a Andalusia i arreu de Catalunya.

Té en el seu arxiu desenes de projectes d’habitatges construïts. Així mateix, ha dissenyat i dirigit la construcció d’equipaments com el Centre d’Orientació Sanitària de Torelló, el pavelló d’esports de Sant Llorenç Savall, el gimnàs de l’escola de la Torre de la Llebre, els tanatoris de Rubí i Sant Cugat, la masia de Can Serra o el Casino de Rubí (ja en l’etapa de director de territori). Com a curiositat, i dins del petit disseny, el panot Rubí (el de l’estrella de cinc braços) va sortir del seu despatx abans de tancar-lo i incorporar-se a l’Ajuntament de Rubí.

Des del Col·legi d’Arquitectes ha impulsat diversos projectes per visualitzar la feina dels arquitectes a la societat. Les “Mostres d’Arquitectura” que es desenvolupen arreu de Catalunya en són les més representatives.
Ha participat amb articles sobre habitatge en diferents mitjans.
Actualment col·labora en mitjans locals amb el títol ”Urbanisme Casolà”.

Jordi Vallhonrat Espasa, Arquitecte  per l'Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallés

Postgrau en reparcel·lacions i compensacions urbanístiques, pel centre de política de sól i valoracions de la Upc

Membre de l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes de Catalunya.

L’urbanisme és un camp molt extens. Tant tracte petites dimensions, el paviment d’una vorera, com grans magnituds, el disseny d’una ciutat. Un POUM aborda el disseny global, el de gran dimensió, però fins a quin nivell de detall pot arribar? Per llei, quins aspectes ha de contemplar i quins no? Pot la ciutadania participar-hi? Quins canals té? Genera especulació la redacció del planejament? És obligat executar tot el que es preveu? Per què dura tant la redacció d’un POUM? Qui l’aprova?
Preguntes com aquestes formen part d’un debat que, sovint, tenen respostes o molt concretes o molt ambigües i que generen al ciutadà regust de desinformació. Provarem d’aclarir-ne moltes i d’ensenyar on i com podem trobar les respostes a les que resten desertes.

 Entrada lliure, oberta a tothom.

 

 

poum   poum   poum

 

 


Etiqueta:

AEUR Conferències


Carrer Xile 1-3 , 08191 Rubí
tel: 681.61.75.87
email: aularubi@aularubi.catCopyright © 2021 All rights reserved.
30+ Layouts
scroll down to view all