contador de visitas
  • Telèfon
  • 681.61.75.87
  • Contacte

De la foscor a la llum: Copèrnic i el nou univers del Renaixement

Dilluns, 4 de desembre a les 18h a la Biblioteca Martí Tauler.

A càrrec de Marc Boqué Peña, llicenciat en Física per la UNED i doctor en Filosofia per la Universitat de Saragossa. 

Marc Boque  

Marc Boqué Peña va estudiar Filosofia a la Universitat de Barcelona, Física a la UNED i es doctor en filosofia per la Universitat de Saragossa. Des de l’any 2013 és profesor col·laborador a l’Àrea d’Arts i Humanitats de la UOC, on imparteix les assignatures de Pensament filosòfic i cientific modern i contemporani, tant en el grau d’Humanitats com en el d’Antropologia i Evolució humana. Actualment, també es professor al Master Universitari de Filosofia per als reptes Contemporanis de la UOC i membre del grup d’investigació MUSSSOL. Compaginant interessos tant en l'àmbit de la filosofia com en el de la ciència, els seus treballs de recerca versen sobre autors moderns i contemporanis on s'uneixen les dues disciplines, posant especial atenció a les problemàtiques actuals que aquestes relacions puguin obrir. Pel que fa a la difusió, ha desenvolupat durant més de vint anys tasques relacionades amb l'Astronomia i la Cosmologia, impartint cursos de divulgació a centres culturals, planetaris i associacions astronòmiques.

Ens aproparà a la figura de Nicolau Copèrnic i la seva teoria heliocèntrica en el 550è aniversari del seu naixement. Descobrirem les seves contribucions a la ciència i les repercussions que això va significar.

En què va consistir l’anomenada revolució copernicana?

Segur que alguna vegada heu sentit a dir que el gir d’una visió geocèntrica a una d’heliocèntrica la devem a l’aportació d’un personatge indispensable per la història de la cosmologia: Nicolau Copèrnic. En aquesta conferència descobrirem quines varen ser les seves principals contribucions astronòmiques, però també les repercussions que aquestes tindrien en l’àmbit de la política, la societat o l’art del renaixement. Al final entendrem que aquest canvi de paradigma en la concepció de l’univers també va comportar un pas de la foscor a la llum.

Entrada lliure, oberta a tothom.

 

 

    copernic    
boqur     boque
copernic     boque

 

 


Etiqueta:

AEUR Conferències


Carrer Xile 1-3 , 08191 Rubí
tel: 681.61.75.87
email: aularubi@aularubi.catCopyright © 2021 All rights reserved.
30+ Layouts
scroll down to view all