contador de visitas
  • Telèfon
  • 681.61.75.87
  • Contacte

Nanorobots contra el càncer: un viatge al·lucinant

Dilluns, 26 de febrer a les 18h a la Biblioteca Martí Tauler.

A càrrec de Samuel Sánchez Ordoñez. Professor ICREA i subdirector a l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya,

 

  

Samuel Sánchez  

Samuel Sánchez és professor ICREA i subdirector a l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya, Barcelona. Prèviament va treballar al Max Planck i el Leibnitz a Alemanya i al Japó. Ha rebut diversos premis pels seus treballs pioners a nanorobots. Entre d'altres: el Rècord Guinness® el 2010 i el 2017 pel microjet més petit del món, MIT Innovators U35 com el “Innovador de l'any 2015 a Espanya menor de 35”.

Es podria dir que el somni de la nanotecnologia a l'àmbit biomèdic es va veure inspirada per la famosa pel·lícula dels anys 60 “Fantastic Voyage” basada en el llibre d'Isaac Asimov, on s'injectava una tropa de doctors i un submarí miniaturitzats per curar un militar americà.

Si fer alguna cosa tan diminuta ja és un repte per si mateix, aconseguir que navegui dins del cos i transport “material terapèutic” de forma dirigida per tractar malalties, és una cosa que pot sonar certament a ciència ficció.

En aquesta ponència, ens presentarà el seu recorregut com a investigador i alguns dels resultats més destacats al camp de la nanorobòtica mèdica que ens fan estar il·lusionats que algun dia, aquests Nanobots seran una realitat en la biomedicina del futur i portar aquest somni al seu destí, els pacients.

Entrada lliure, oberta a tothom.

 

nanorobots   nanorobots   nanorobots

Etiqueta:

AEUR Conferències


Carrer Xile 1-3 , 08191 Rubí
tel: 681.61.75.87
email: aularubi@aularubi.catCopyright © 2021 All rights reserved.
30+ Layouts
scroll down to view all